Dr. Monica Nicolaescu

– Medic primar dermato-venerolog
– Diploma in Dermatologie Marea Britanie

– Membru al Asociatiei Britanice a Dermatologilor
– Membru al Academiei Americane de Dermatologie

Dr. Monica Nicolaescu

Cateva repere importante din cariera profesionala

  • In 2000 devine medic rezident dermato-venerolog la Spitalul Colentina Bucuresti.
  • In 2003 publica ca al doilea autor „Dictionarul de Dermatologie”, nominalizat de Academia Romana la premiul „Cea mai buna carte medicala a anului 2003”. Tot in acest an, face un stagiu de pregatire in chirurgia dermatologica in Departamentul Universitar de Dermatologie Newcastle (Marea Britanie).
  • Din 2005 devine medic specialist dermato-venerolog. Dupa terminarea specializarii in dermatologie in Romania, continua specializarea in dermatologie in Marea Britanie in Departamentul Universitar de Dermatologie Glasgow. In aceasta perioada se perfectioneza in dermatologie generala, dermatologie chirurgicala, cancere de piele, psoriazis, acnee, fotodermatologie, dermatita alergica de contact, dermatologie pediatrica, crioterapie, etc. In paralel cu activitatea clinica, preda dermatologie studentilor Universitatii de Medicina din Glasgow.
  • In 2007 termina specializarea in dermatologie in acest departament si i se ofera postul de dermatolog titular in Departamentul Universitar de Dermatologie Glasgow, activand in aceasta pozitie pana in 2008 cand se restabileste in Romania si deschide in septembrie Centrul de Dermatologie Sibiu.